ꒌ Православни Хришћани
† интернет Православље

четвртак, април 13, 2006

Вест на Благовест

На Благовести 2006. л. Г. веб-страница парохије Свети Ђорђе је званично почела са радом уз благослов Његовог Преосвештенства, епископа епархије Западноевропске Г. Луке, под чијим је омофором. Уз благодарност Господу и захвалност епископу, имамо ту част да вам представимо уводну беседу ђакона Горана, настојатеља храма у изградњи.

са † парохија Свети Ђорђе: уводна беседа (уговор Creative Commons)

Ваша Светости, Високопреосвештени и Преосвештени Архијереји, Благочестиви Оци благословите. Помаже Бог богомолитвена браћо и сестре у Христу Спаситељу,
мир вам људи добре воље.

Сећајући се Светитеља и Учитеља наших, благодаримо Господу на сваком па и овом дану у које многа добра примисмо. У молитвама се сећамо уснулих сродника и пријатеља наших, и молимо за покој душа њихових. Молитве уздижемо за духовно и телесно здравље душа: нас, родитеља, деце, рођака, пријатеља и непријатеља наших. Радујемо се, јер и ако расути по свету, дописујемо се и тешимо једни друге духовним даровима и молитвама једних за друге, на славу Бога, у корист Цркве Христове и на радост свих нас и ближњих наших. Богобојажљивим душама нема препрека да са браћом и сестрама поделе радост речи Арханђела Гаврила: ”Радуј се Благодатна Марија, Господ је с Тобом”.

Парохија Свети Ђорђе је настала из мисионарског рада са боготражитељима и верујућим људима на југозападу Француске. Њима су се прикључили и верујући широм света који прате збивања при мисији путем интернета и на тај начин постали део парохијске заједнице. Настојање наше парохије је да се сви верници обавесте на српском или француском језику, брзо и недвосмислено о догађајима и организацији при храмовима или мисионарском раду на једном месту. Потреба оваквог начина обавештавања парохијана је настала због велике разуђености верних, који су удаљени и по стотинак километара од парохијских храмова.

Користећи нову технолигију отворисмо врата парохије свима који се на било који начин интересују или сматрају припадницима парохије Свети Ђорђе у Бержераку и учествују у мисији православне Цркве Христове. Зато, молимо све заинтересоване да редовно посећују ове странице, и ако имате могућност обавестите и друге који нису у могућности да прате. Овај пројекат је и у служби подстицања других парохија, како у отаџбини тако и ван ње, те пружање подршке свим верницима који су изоловани или ван Литургијског живота. Свако добро у Господу и лак пост.
Добродошли на веб-странице парохје Свети Ђорђе

† † †

настојатељ Горан Анђелковић † recteur Gorann Andjelkovic
ђакон српске православне Цркве † diacre de l'Eglise Orthodoxe Serbe

Ознаке:


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †