ꒌ Православни Хришћани
† интернет Православље

петак, фебруар 24, 2006

Упутства, савети и смернице

Високопреосвештени и Преосвештени Архијереји, часни Оци благословите.
Помаже Бог браћо и сестре, мир свим људима добре воље и вољних на разговоре

Блог, као врста електронске презентције на интернету, даје разне и нове али ограничене могућности рада. Зато његова израда захтева неку врсту умешности и практичног познавања правила коришћења.

Основна смерница овог пројекта је рад слободног новинарства где се на једном месту и на више језика могу наћи обавештења, кратког, недвосмисленог и уцрковљеног садржаја. Да би радови били доступни, те слободни за коришћење и у исто време ваљано задржали уредничка и ”ауторска права”, поставили смо одређене лиценце за коришћење објављених текстова, слика или видео записа. Ова лиценца до крајњег договора са уредницима, дозвољава: делити (умножавање, расподелу и јавно саопштавати дело), и приказ под условима „Creative Commons” лиценце: „признања припадности аутору, без трговине и прераде” (Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија).
То значи да се сви постављени текстови, слике и други материјали могу слободно користити за друге пројекте уколико обавезно наведете: име изворног аутора/е, немењајући садржај (делимично, скрнавећи или надграђујући) и нетргујући њиме. Уколико желите да добијете нека нова овлашћења или другачије коришћење (текста, слике или видео записа) од задате лиценце, молимо вас да се обратите уредницима или администратору. Наравно, ваши коментари могу допунити сам чланак, а фотографије улепшати текст под истом лиценцом. Зато вас позивамо да поштујете ауторска права других пројеката, и уколико желите да објавите њихове радове на нашем пројекту, било би пожељно да имате њихову написмену дозволу или могућност коришћења под истом или сличном лиценцом. Уколико желите више објашњења, обратите се било ком уреднику или администратору.

На дну сваког чланка наћићете изворно име аутора који га је урердио и поставио, те број коментара, које и ви можете уређивати.

Сви који су заинтересовани да постану уредници чланака могу послати захтев, а администратор „Верхогеторник” ће их размотрити. Због великог броја захтева мора се извршити одређена провера и одабир будућих уредника. Они посетиоци који се задовољавају писањем коментара не морају слати захтеве, јер их могу слободно уређивати.

Нека нам је на корист, и у славу живог Бога нашега, који је са свима нама у векове векова. † Амин

Ознаке:

5 Comments:

  • Одличнан блог. Биће ми драго да доприносим на њему. С Божијом помоћу надам се да ће блог заживети и да ће постати место окупљања православних хришћана. Имам и један предлог, треба направити леп чланак о васкршњем посту који ускоро следи.

    By Blogger Јоца, at 24/2/06 23:42  

  • Помаже Бог брате Јоване. Захваљујем ти на првом коментару уз жељу да се твоје речи обистине. Имаш моју подршку за тај чланак, а и помоћ свих нас уколико затреба.
    Помјани, ђакон Горан

    By Blogger Верхогеторник, at 24/2/06 23:56  

  • Бог ти помогао Брате diamond_1978. Драго нам је да си навратио и подржао наш допринос. С Божијим благословом и нашим заједничким залагањем биће и боље и корисније. Помјани и нас у молитвама својим. Ваш ђакон Горан

    By Blogger Верхогеторник, at 4/3/06 18:07  

  • Pomaze Bog o. djakone, Hristos je medju nama!

    Lep je ovaj blog. Pohvale i pozdravi iz Arandjelovca.

    By Anonymous Анониман, at 20/3/06 00:03  

  • Бог ти помогао брате Срећко. Хвала ти на подршци, твојим коментарима и предлозима. Уваживши твој предлог, допунио сам и прецизирао ову тему. Било би нам корисно да чујемо мишљења свих вас о самој теми и тексту на њој. Мир вам и лак пост, ђакон Горан

    By Blogger Верхогеторник, at 21/3/06 16:08  

Постави коментар

<< Home


  
Православни Хришћани † Chrétien Orthodoxe † Ορθόδοξους Χριστιανούς †
† 동방정교회 † 東正教 † נצרות אורתודוכסית † Православное христианство † Christian Orthodox †